Blogs2018-12-05T20:08:43+00:00

Blogs

Kun je je werknemers zelf hun hoge werkdruk laten oplossen?

18 november, 2019|

Een gebruikelijke oplossing bij hoge werkdrukproblemen is dat teams met een extern bureau aan de slag gaan. Maar helpt dit om de werkdruk ook op langere termijn te verlagen? Wij hebben daar, op grond van onze ervaring, twijfels over. Lees hier wat er kan gebeuren als werknemers het zelf mogen oplossen. En we beschrijven hoe wij hoge werkdruk bij een gemeente anders hebben aangevlogen.

Hoe kun je het vertrouwen en je geloofwaardigheid terugwinnen als organisatie?

25 maart, 2019|

Aan de hand van een voorbeeld bij de Provincie Utrecht schijven we over het onbegrip en wantrouwen en het gevaar dat je politiek en bestuurlijk in een reflex schiet en dat alles verkrampt. We geven aan hoe belangrijk het is om de werkelijke oorzaak boven water te halen en het gezamenlijk doel en belang te bepalen. We sluiten af met 3 tips om het vertrouwen en de geloofwaardigheid weer terug te winnen in organisaties..

Brandjes blijven blussen?

11 februari, 2019|

Wat doe je als je continue brandjes moeten blussen? Vanuit je automatische piloot wil je direct handelen en het probleem oplossen. Maar is dat altijd effectief? Wat levert het je op als je direct handelen en oplossen even uitstelt? Het geeft meer ruimte en rust voor jezelf, en je omgeving. Maar ook duurzamere oplossingen, meer samenwerking en ... het wakkert een ander vuur aan. Een vuur dat je niet wilt blussen.

Load More Posts