Procesbegeleiding

Procesbegeleiding doen we bij een leidinggevende die behoefte heeft om een onafhankelijke partij mee te laten kijken op complexe organisatievraagstukken en de wens er is om deze fundamenteel op te lossen. We begeleiden bij het zoeken naar nieuwe manieren van (samen)werken of het inregelen van nieuwe samenwerkingsverbanden met bijpassende structuren. Of als samenwerkingsverbanden moeizaam gaan. We creëren (weer) overzicht, vinden andere openingen voor bijvoorbeeld een nieuwe aanpak, sparren over een andere structuur of het optimaliseren van de huidige structuur.

Wat levert het op? Meer zicht op wat er gebeurt in de organisatie en wat er fundamenteel nodig is om bijvoorbeeld te komen tot een duurzame betere samenwerking of een optimale structuur.

Hoe werkt het? We starten met een 0-meting en op basis daarvan bepalen we met elkaar de vervolgstappen. Onze aanpak is zowel bedrijfskundig als mensgericht en we werken fasegewijs. Dit betekent dat we in kleine stappen werken en na elke fase evalueren waar we staan en wat er nodig is voor de volgende fase. Als onafhankelijke partij lopen we, na de 0-meting, gedurende een periode een aantal uren in de week mee waarbij we per fase een inschatting maken van de benodigde investering. En omdat we onafhankelijk zijn kunnen we onderstromen makkelijker bewaken en aan de orde stellen, persoonlijk leiderschap stimuleren en focus, vertrouwen en rust bieden.